Ciabatta caprese

Składniki: ● opakowanie sera mozzarella w małych kulkach ● 20 dag pomidorków koktajlowych ● 4 ciabatty ● pęczek świeżej bazylii ● oliwa z oliwek ● ocet balsamiczny

Ciabatta caprese
Ciabatta caprese123RF/PICSEL

Ser mozzarella w małych kulkach dokładnie osącz z zalewy. Pomidorki koktajlowe umyj, osusz, a następnie podziel je na połówki. Listki bazylii umyj. Część z nich posiekaj, resztę odłóż do dekoracji w całości.

Składniki wymieszaj, skrop oliwą z oliwek oraz octem balsamicznym. Ciabatty zetnij z góry, natnij, wycinając ze środka trochę miąższu.

Następnie każdą ciabattę napełnij sałatką caprese, udekoruj całymi listkami bazylii i podawaj.

Sałatka capreseInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas