Ciasteczka francuskie z owocami

Lekka przekąska na podwieczorek.

Czas przyrządzenia: około godziny
Składniki dla: 10 osób

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 30 dag truskawek, malin lub innych owoców
  • 2 małe kubeczki jogurtu naturalnego
  • łyżeczka cukru pudru

1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C. Ciasto francuskie rozłóż, delikatnie rozwałkuj. Wycinaj kwadraty o bokach około 5 cm. Rogi wygnij do góry, delikatnie sklej. Ułóż na blasze, piecz przez 15 minut.

Reklama

2. Kilka truskawek odłóż do dekoracji. Pozostałe owoce zmiksuj w blenderze tak, by zostały kawałki lub drobno posiekaj. Jeśli lubisz słodsze ciastka, dodaj cukier puder, wymieszaj. Mus połącz z jogurtem naturalnym, wymieszaj łyżką.

3. Na wystudzone ciastka francuskie nakładaj łyżeczką jogurt, a następnie dekoruj owocami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje