Ciastka owsiane z migdałami

Pyszne i zdrowe ciastka

Składniki:

  • 20 dag płatków owsianych górskich
  • jajko
  • 12,5 dag masła
  • 10 dag cukru
  •  łyżeczka sody
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki
  • aromatu migdałowego
  • 14 dag płatków migdałowych

Reklama

Przygotowanie:1. Masło rozpuść. Płatki owsiane zmiksuj na mąkę. Dodaj sodę i sól, wymieszaj. Jajko utrzyj z cukrem i aromatem, dodaj masło, zmiksuj. Masę wlej do mąki owsianej, wymieszaj. Ciasto schłódź.

2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Spłaszcz łyżką, posyp płatkami migdałów. Piecz przez 20 minut w temperaturze 180° C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje