Ciastka z czekoladą

Przepis na ciastka zbożowe z czekoladą

Składniki:

  • 10 dag płatków owsianych błyskawicznych
  • jajko
  • 12 dag masła
  • 5 dag brązowego cukru
  • 14 dag mąki pszennej razowej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • 10 dag gorzkiej czekolady
  •  łyżeczka aromatu wanilinowego

Reklama

Przygotowanie:1. Czekoladę posiekaj na kawałki. Masło utrzyj z cukrem na krem. Dodaj jajko, aromat waniliowy, zmiksuj. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj płatki owsiane, wymieszaj łyżką. Dodaj czekoladę, wymieszaj.

2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje