Ciastka z czekoladą
Przepis na ciastka zbożowe z czekoladą
Ciastka owsiane z czekoladą123RF/PICSEL
Składniki:
- 10 dag płatków owsianych błyskawicznych
- jajko
- 12 dag masła
- 5 dag brązowego cukru
- 14 dag mąki pszennej razowej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 10 dag gorzkiej czekolady
- łyżeczka aromatu wanilinowego
Przygotowanie:1. Czekoladę posiekaj na kawałki. Masło utrzyj z cukrem na krem. Dodaj jajko, aromat waniliowy, zmiksuj. Do masy przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia, dodaj płatki owsiane, wymieszaj łyżką. Dodaj czekoladę, wymieszaj.
2. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, układaj na nim porcje ciasta wielkości orzecha włoskiego, zachowując odstępy. Wstaw do nagrzanego piekarnika, piecz 20 minut w temperaturze 180° C.