Ciasto Agniesi

Na ciasto : 6 jaj, 2 szklanki mąki, 1 szklanki cukru, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej, 6 łyżek oleju, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, ewentualnie kilka kropli aromatu

Krem: 2 śnieżki Gellwe w proszku, 2 opakowania śmietan-fix
Wierzch: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego, 10 dag orzechów włoskich pokrojonych.
Wykonanie:

Całe jaja utrzeć z cukrem. Mąkę ziemniaczaną, mąkę pszenną i proszek do pieczenia przesiać i dodać. Na koniec wlać olej i wszystko razem wymieszać. Wylać ciasto do blaszki i piec w temp. 180st.45min.Wystudzony biszkopt przekroić na pół i przełożyć kremem.

Przygotowanie kremu:

Mleko skondensowane gotować 2 godz.w garnku z wodą. Karmel wyjąć na miskę i dobrze wyrobić na jednolitą masę. Wierzch: posmarować karmelem i posypać orzechami.
Smacznego!

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi "przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!"

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas