Ciasto czekoladowo-cukiniowe

Pyszne i zdrowe.

Składniki:  

  • 150 g cukinii
  • 50 g gorzkiej czekolady (70 proc.)
  • 100 g nerkowców
  • 75 g masła
  • 50 g mąki
  • 200 g brązowego cukru
  • 3 kopiate łyżeczki kakao
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • pół łyżeczki aromatu waniliowego
  • 2 jajka

  Przygotowanie:

Cukinię zetrzeć na grubej tarce. Czekoladę i orzechy posiekać. Masło roztopić i nieco ostudzić. Mąkę wymieszać z cukrem, kakao, proszkiem do pieczenia i aromatem waniliowym.  Jajka umieścić w misce i ubić za pomocą robota kuchennego. Dodać tłuszcz, wmieszać mąkę. Wmieszać cukinię, czekoladę i nerkowce. Ciasto umieścić w natłuszczonej i wysypanej mąką blasze (27x18 cm), wyrównać piec w 175 st. C 30-35 minut. Można oprószyć cukrem pudrem.

Reklama

 
Czas przygotowania: 50 minut

Jedna porcja zawiera: 710 kJ/170 kcal


Dowiedz się więcej na temat: ciasta | cukinia | czekolada | Ciasto czekoladowo-cukiniowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje