Ciasto francuskie z serowym nadzieniem

Doskonałe do porannej kawy.

Składniki

  • 25 dag tłustego sera twarogowego
  • 4 łyżki cukru pudru
  • jajko
  • opakowanie cukru wanilinowego
  •  łyżka mąki ziemniaczanej
  • 8 dag rodzynek
  • 10 dag mielonych migdałów
  • 10 dag płatków migdałowych

Przygotowanie

1. Rodzynki namocz. Twaróg zmiksuj z jajkiem, cukrem pudrem, cukrem wanilinowym, mielonymi migdałami i mąką. Rodzynki odsącz, obtocz w mące, dodaj do masy. Dodaj płatki migdałowe. Ciasto rozłóż, rozsmaruj na nim masę serową, zwiń w roladę lub złóż na połowę.

Reklama

2. Piekarnik rozgrzej do temperatury 220°C, ciasto ułóż w naczyniu żaroodpornym, piecz 20 minut. Wyjmij, wystudź, posyp cukrem pudrem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje