Ciasto migdałowe

Znika w mig!

Czas przyrządzenia: 40 min + 40 min pieczenie
Składniki dla: 10 osób

Składniki

  • 300 g blanszowanych i zmielonych migdałów
  • 250 g cukru
  • 6 jajek (możesz użyć tych, które wytrzepałaś z wydmuszek, aby zrobić galaretki)
  • skórka z połowy cytryny
  • opcjonalnie pół łyżeczki cynamonu
  • płatki migdałowe do dekoracji
  • tłuszcz i bułka tarta do formy

Sposób przygotowania


1. Zmiksuj jajka z cukrem na puszystą masę, dodaj otartą skórkę z cytryny i wsyp zmielone migdały, ew. cynamon. Wymieszaj delikatnie i przełóż do natłuszczonej i wysypanej tartą bułką okrągłej formy.

Reklama


2. Piecz w 180 ºC ok. 35-40 min. Po upieczeniu przestudź, a następnie udekoruj płatkami migdałowymi (możesz też zamiast migdałami,posypać ciasto cukrem pudrem).

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje