Ciasto orzechowe

Zawsze sprawdza się jako świetny deser!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Kostkę do piecze nia Kasia utrzeć z cukrem pudrem. Dolać likier orzechowy. Wbić po jednym jajku. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Wsypać do ucieranej masy. Ciasto rozdzielić. Rozsmarować na spodach dwóch tortownic wyłożonych pergaminem.Piec 30 minut w temp. 180 st. Kostkę do pieczenia np. Kasia Ekstra utrzeć z cukrem pudrem oraz kakao. Krążki ciasta przełożyć połową kremu. Pozostałym kremem posmarować wierzch i boki tortu. Wstawić do lodówki. Orzechy uprażyć na suchej patelni. Pozostałe składniki polewy podgrzewać, aż powstanie gładka masa. Oblać nią tort. Posypać orzechami.

Zmysłowe smaki: Ciasteczka korzenneInteria.tv
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas