Ciasto z agrestem

Bardzo łatwe!

Składniki:

  • 750 g agrestu
  • 250 g masła
  • 250 g cukru
  • Opakowanie cukru waniliowego
  • Skórka starta z 1 cytryny
  • 4 jajka
  • 100 ml mleka
  • 200 g mąki
  • 100 g mąki ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 75-100 g płatków migdałowych
  • 2 łyżki cukru pudru

Reklama

 Przygotowanie:

Masło, cukier, cukier waniliowy i skórkę z cytryny utrzeć. Kolejno dodawać jajka. Wlać mleko i dodać mąkę wymieszaną z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Wyrobić. Ciasto nałożyć na posmarowaną tłuszczem blachę do pieczenia (33x39 cm). Na ciasto wysypać agrest (umyty i oczyszczony z szypułek). Wstawić do rozgrzanego piekarnika (175 st. C) na 35 minut. Po ok. 15 minutach posypać płatkami migdałowymi. Gotowe ciasto oprószyć cukrem pudrem. Można podawać z bitą śmietaną.

Dowiedz się więcej na temat: Ciasto z agrestem

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje