Ciasto ze snickersem

Prawdziwy hit!

Składniki:

  • 175 g miękkiego masła
  • 65 g cukru
  • 225 g mąki
  • Szczypta soli
  • 10 batonów z orzeszkami ziemnymi (po 57 g, np. Snickers)
  • 50 g śmietany kremówki
  • 150 g orzeszków ziemnych
  • 150 g gorzkiej czekolady
  • 10 g tłuszczu kokosowego

Reklama

Przygotowanie:

Masło utrzeć z cukrem, dodać mąkę zmieszaną z solą. Odstawić na 30 minut w zimne miejsce. Ciasto rozwałkować na kwadrat o wymiarach (24x24 cm) i umieścić w nasmarowanej tłuszczem formie. Piec w 175 st. C przez 10-15 minut. Wyjąć z formy, ostudzić.

Batony pokroić, dodać śmietanę i roztopić. Orzeszki uprażyć na patelni bez tłuszczu i dodać do batonów. Masę rozprowadzić na cieście i odstawić na godzinę w chłodne miejsce. Czekoladę posiekać, roztopić w gorącej kąpieli, rozsmarować na wierzchu. Odstawić na 30 minut.  Pokroić gorącym nożem.



Ponad sto pomysłów na domowe desery!

Dowiedz się więcej na temat: Ciasto ze snickersem

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje