Cieciorka z brokułami

Żyj zdrowo.


Reklama


Składniki:

- 1 szkl. cieciorki,
- 1 brokuł,
- 2 ząbki czosnku,
- 3 cebule,
- 1 łyżka octy winnego,
- 3 łyżki oliwy z oliwek,
- sól, pieprz

Przygotowanie:

Cieciorkę namoczyć na noc, odcedzić, opłukać i ugotować w nowej wodzie, uzupełniając ją. Brokuły podzielić na różyczki i sparzyć w osolonym wrzątku, schłodzić w zimnej wodzie, aby nie straciły koloru. Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanej oliwie, dodać ocet winny brokuły i cieciorkę, chwilę posmażyć i podawać. Dla lepszego smaku można danie podawać z natką pietruszki. Czas przygotowania 2 h plus czas moczenia cieciorki. Przepis na 4 osoby.

Dowiedz się więcej na temat: potrawy wegetariańskie | brokuły | cieciorka

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje