Corn dogi

Ten nieco mniej znany amerykański fast-food to prawdziwa grzeszna przyjemność. Raz na jakiś czas można sobie pozwolić na odrobinę kulinarnej rozpusty.

Skąpane w głębokim tłuszczu? To nic, od czasu do czasu można zaszaleć
Skąpane w głębokim tłuszczu? To nic, od czasu do czasu można zaszaleć123RF/PICSEL

1. Mąki, mleko, jajko, musztardę, proszek do pieczenia i przyprawy łączymy ze sobą w wysokim naczyniu, aż powstanie jednorodna, dość gęsta masa.

2. Parówki nabijamy na patyczki do szaszłyków.

3. Zaburzamy parówki w powstałym cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu aż do przyrumienienia (ciasto powinno przybrać złoty kolor). W razie potrzeby uzupełniamy olej.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas