Cukiniowe ruloniki z serem

Prosta w przygotowaniu i bardzo smaczna przekąska

Cukiniowe ruloniki
Cukiniowe ruloniki123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Cukinie wyszoruj, pozostaw ze skórką. Ostrym nożem (najlepiej szczelinowym) wykrój osiem cienkich podłużnych plastrów. Wrzuć je na osolony wrzątek, krótko zblanszuj. Wyjmij na sito, osącz i ostudź. 

2. Strąk papryki opłucz i osusz, przekrój na połówki. Usuń gniazdo nasienne. Miąższ paprykowy posiekaj w drobną kosteczkę. Obierz i poszatkuj cebulę. Korniszony pokrój w kostkę. Posiekane warzywa wymieszaj z serkiem. Dopraw farsz do smaku solą oraz pieprzem. 

3. Łodyżki szczypiorku przelej wrzątkiem. Plastry cukinii smaruj farszem, zwiń roladki. Ustaw je pionowo na talerzu, obwiąż szczypiorkiem. Ozdób natką.

Brownie z wiśniami INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas