Cynamonowe herbatniczki po staropolsku

Z przepisów naszych babć.

Jesienią i zimą bardzo lubiano chrupać różne ciasteczka, ale najbardziej cynamonowe herbatniczki.

Reklama

1. Wziąć 1 i 1/2 szklanki cukru, szklankę śmietany słodkiej, 400 gr. kartoflanej mąki, 400 gr. pszennej, 1/2 laski wanilij, pół łyżeczki herbacianej sody oczyszczonej, łyżeczką cynamonu.

2. Zagnieść ciasto i odstawić w chłodne miejsce, niech poleży ze dwie godziny. Później wałkować, wycinać ciasteczka i piec w średnim piecu około 30 minut. Ciastka te mogą leżeć długo i nic smaku nie tracą.

3. Można je podawać ze śmietanką wymieszaną z cukrem.





Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje