Czarny makaron z krewetkami

Zaskocz rodzinę!

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 4 osoby

Składniki

  • 250 g czarnego makaronu
  • 250 g obranych krewetek
  • 1 średnia papryczka chili
  • 1 duży ząbek czosnku
  • kilka listków bazylii
  • 3 łyżki klarowanego masła
  • 3 łyżki białego wina
  • sok z limonki
  • sól

Sposób przygotowania

Makaron ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Czosnek obierz i posiekaj, chili pokrój w cienkie plasterki. Przysmaż je narozgrzanym maśle. Dolej wino, doprowadź do wrzenia. Wrzuć krewetki, po minucie odwróć na drugą stronę. Smaż kolejną minutę. Dodaj listki bazylii, posól do smaku. Wymieszaj z makaronem i przed podaniem skrop sokiem z limonki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje