Czekoladowa tarta z truskawkami bez pieczenia

Na wierzch: 40 dag truskawek; spód: 20 dag maślanych herbatników czekoladowych, tabliczka gorzkiej czekolady; wypełnienie: 50 dag miękkiego, zmielonego twarogu, 20 dag kwaśnej śmietany, 10 dag cukru pudru, prawdziwy aromat waniliowy, wyłuskany z „laski” (czyli strąka) wanilii.

Ciasto z truskawkami
Ciasto z truskawkami© Panthermedia

Twaróg wymieszaj ze śmietaną oraz cukrem pudrem. Dodaj aromat, uzyskany po rozcięciu "laski" (strąka) wanilii i rozłóż masę na herbatnikowym spodzie. Wstaw do lodówki na ok. godzinę.

Czyste truskawki pokrój w plasterki. Kiedy tarta się schłodzi, wyjmij ją z lodówki, udekoruj truskawkami i podaj.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas