Czekoladowe ciasto serowe z gruszkami

Połączenie twarożku, czekolady i gruszek daje spektakularny efekt smakowy.

Składniki:

  • 150 g twarożku kanapkowo - sernikowego np. Mój Ulubiony
  • 100 ml mleka
  • 3 jajka
  • 150 g cukru
  • 100 g masła, miękkiego
  • 250 g mąki
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 2 średnie gruszki

Reklama

Sposób przygotowania:
Twarożek dokładnie połączyć z mlekiem. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, odstawić. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodawać masło dalej ucierając. Połączyć z twarożkiem wymieszanym z mlekiem. Dodać mąkę z proszkiem i wymieszać. Na końcu wmieszać posiekaną na małe kawałeczki czekoladę. Masę przełożyć do wyłożonej papierem keksówki. Gruszki pokrojone w plastry włożyć na sztorc w ciasto, piec około 60 minut w 180 stopniach C. Ostudzić na kratce kuchennej. Podawać lekko oprószone cukrem pudrem, krojone w plastry.


materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje