Czekoladowe naleśniki z syropem klonowym

Zabawa z czekoladą to coś, co dzieci lubią najbardziej! I o tyle, o ile słodkie czekolady z nadzieniem zawierają mnóstwo cukru, który prowadzi do otyłości i niszczy zęby, to gorzka czekolada ratuje honor tego smakołyku i można ją od czasu do czasu podać dzieciom. Namów swojego malucha na podróż śladami bohaterów bajki „Charlie i fabryka czekolady”! Zainspiruj się postaciami z bajek i przygotuj czekoladowe naleśniki z syropem klonowym i odrobiną naturalnej wody mineralnej „Jurajska”. Święta zbliżają się wielkimi krokami, a pomysłów na prezenty nigdy nie jest za mało, stwórz zatem swoją domową fabrykę czekolady i przygotuj na święta czekoladki, które podarujesz bliskim w prezencie! Smacznego.

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjnemateriały prasowe

Sposób przygotowania

Składniki na ciasto zmiksować i odstawić, by "odpoczęło". W międzyczasie rozpuścić czekoladę w kąpieli wodnej. Gdy czekolada się rozpuści, zdjąć miskę znad pary i dodając cienkim strumieniem syrop klonowy z ekstraktami, mieszać energicznie do uzyskania jednolitej konsystencji sosu. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni posmarowanej klarowanym masłem, podawać polane sosem czekoladowym.

Zmysłowe smaki: Jak zrobić naleśniki? Interia.tv
materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas