Czeskie knedliki

Idealny dodatek do mięs w sosie. Niebo w gębie!

Knedliki z mięsem
Knedliki z mięsem123RF/PICSEL

Sposób przygotownia

Pokruszyć drożdże na małe cząstki, wsypać do miseczki, dodać cukier i odrobinę ciepłego mleka. 

Pozostawiamy na kilkanaście minut. Potem dodać rozczyn do miski z mąką, bułkami pokrojonymi w kostkę, solą, resztą mleka i jajkiem. 

Ze składników wyrobić gładkie ciasto. Kiedy jest gotowe odłożyć na około pół godziny do wyrośnięcia.

Uformować wałki i gotować je koło 20 minut (przekręcając po 10 minutach). 

Po ugotowaniu i wyjęciu pokroić ostrym nożem na plasterki.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas