Czym zagęścić zupę

Miłośnikom bardziej sycących zup proponujemy zdrowe sposoby zagęszczania!

Czym zagęścić zupę? Poznaj nasze rady!
Czym zagęścić zupę? Poznaj nasze rady!123RF/PICSEL
  • Zmiksowane warzywa: część warzyw z gotowania zmiksuj lub przetrzyj przez drobne sitko i połącz z zupą.
  • Kaszka manna: pod koniec gotowania domieszaj kilka łyżek kaszki manny (lub kukurydzianej).
  • Żółtka: żółtko rozmąć z kilkoma łyżkami przestudzonego wywaru lub zimnej wody i wlej wąską strużką do zupy. Nie gotuj już!
  • Jogurt naturalny zamiast śmietany: musisz go również zahartować, czyli "zagrzać" kilkoma łyżkami gorącego bulionu. Zupa może nabrać lekko kwaskowatego posmaku.
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas