Dania z resztek z poprzedniego dnia

Często wolimy wyrzucić resztki jedzenia i wybrać się na zakupy, niż dać im drugie życie. To błąd, ponieważ ze składników i dań, które nam zostały z dnia poprzedniego można przygotować wiele pysznych potraw.

Obiad z resztek, czyli stop marnowaniu jedzenia
Obiad z resztek, czyli stop marnowaniu jedzenia123RF/PICSEL

W kuchni "Dzień Dobry TVN" zapanowała moda za prawdziwe zero waste, dlatego Daria Ładocha przygotowywała dania z resztek z dnia poprzedniego. Z napoczętych i lekko zwiędniętych warzyw ugotowała zupę, a z kawałka tarty warzywnej, który został, zrobiła szaszłyki. Obejrzyj poniższy materiał i dowiedz się, co jeszcze smacznego przyrządziła.

x-news/INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas