Delikatne roladki z fetą i papryką

Nietłuste, lekkie – dobre także dla najmłodszych.

Składniki

  • 600 g piersi z kurczaka
  • 150 g sera feta
  • czerwona
  • papryka
  • pół słoiczka suszonych pomidorów w oleju
  • 3 garście liści szpinaku
  • sól, pieprz
  • papryka słodka
  • zioła prowansalskie
  • olej
  • bulion (ok. 1,5 szklanki)

1. Mięso umyj, oczyść. Pokrój na porcje, rozbij tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz z obu stron przyprawami.

2. Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta,kawałki suszonych pomidorów.

3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw.Zwiń, zepnij wykałaczkami.

4. Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i upiecz w piekarniku (temp. 180°C, czasz ależnie od wielkości roladek - 35-45 min; na koniec możesz przeciąć rękaw). Podaj z chlebem.

Reklama


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje