Delikatne roladki z fetą i papryką

Nietłuste, lekkie – dobre także dla najmłodszych.

Zdj. ilustracyjne
Zdj. ilustracyjne123RF/PICSEL

1. Mięso umyj, oczyść. Pokrój na porcje, rozbij tłuczkiem (najlepiej przez folię spożywczą). Oprósz z obu stron przyprawami.

2. Na każdy kawałek mięsa nałóż pokrojony ser feta,kawałki suszonych pomidorów.

3. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, dołóż szpinak. Dopraw.Zwiń, zepnij wykałaczkami.

4. Roladki lekko natłuść, włóż do rękawa do pieczenia, podlej bulionem, zepnij. Włóż do żaroodpornego naczynia i upiecz w piekarniku (temp. 180°C, czasz ależnie od wielkości roladek - 35-45 min; na koniec możesz przeciąć rękaw). Podaj z chlebem.

Co warto zjeść rano?INTERIA.PL
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas