Deser gruszkowy (po 11. miesiącu)

Gruszka nie tylko jest smaczna, ale także poprawia trawienie. Deser w wersji dla dorosłych, jest z utopioną połówką tego owocu. Maluszkom podajemy zmiksowany.

Mus gruszkowy smakuje wyjątkowo.
Mus gruszkowy smakuje wyjątkowo. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1/2 gruszki
  • 2-3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1-2 biszkopciki dla niemowląt

Przygotowanie:

1. Gruszkę starannie umyj pod bieżącą wodą, obierz ze skórki, wydrąż gniazda nasienne.

2. Pokrojony na niewielkie cząsteczki owoc zmiksuj lub ręcznie przetrzyj na papkę o gładkiej konsystencji.

3. Do owocowego musu dodaj jogurt naturalny i całość dokładnie wymieszaj.

4. Przygotowany deser podawaj maluszkowi natychmiast.

5. Aby danie było bardziej treściwe, serwuj je z biszkoptem

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas