Deser mandarynkowy

Delikatny mus.

Składniki na 4 porcje:

Reklama

- 2 puszki mandarynek w zalewie,
- 4 łyżeczki żelatyny,
- 2 opakowania jogurtu naturalnego,
- 4 łyżki cukru,
- listki świeżej melisy

Przygotowanie:

Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie i dokładnie wymieszać, aby nie powstały grudki. Mandarynki przelać razem z zalewą do głębokiego naczynia (odłożyć 8 cząstek do dekoracji), zmiksować. Do musu dodać jogurt oraz cukier i zmiksować jeszcze raz. Następnie wlać namoczoną żelatynę i dokładnie wymieszać. Deser mandarynkowy rozlać do pucharków, po czym wstawić je na 2 godziny do lodówki. Podawać, gdy mus dobrze stężeje. Pucharki z deserem udekorować cząstkami mandarynek, listkami świeżej melisy i różyczkami z bitej śmietany.

Czas przygotowania 20 minut

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: deser | desery | mandarynki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje