Deser naleśnikowy z wiśniami i lodami waniliowymi

Z dokładną instrukcją foto.


Reklama

Składniki:

  • słoik wiśni (720 ml)
  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 200 ml mleka
  • 2 łyżki wody mineralnej
  • 100 g mąki
  • 30 g migdałów w płatkach
  • 3-4 gałki lodów waniliowych
  • cukier puder
  • masło i papier do pieczenia

  Przygotowanie:

  Jajka ubijać za pomocą robota kuchennego ok. 5 minut, stopniowo wsypując 2 łyżki cukru.  Dodać mleko.  Stopniowo dodawać mąkę.  Dodać 2 łyżki wody mineralnej. Blachę podgrzać w piekarniku, wyłożyć papierem do pieczenia i posmarować masłem. 

Ciasto wylać na blachę, wyrównać. Osączone wiśnie układać na cieście i piec 12 minut w 200 st. C.  Gotowe ciasto posypać cukrem pudrem, zrolować i pokroić. Nałożyć po gałce lodów.

Posypać uprażonymi bez tłuszczu płatkami migdałowymi.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje