Deser z chia i musem mango

Zdrowy i pyszny!

Składniki:

  • 2 szklanki mleka kokosowego
  • 2-3 dojrzałe mango
  • 4 łyżki nasion chia
  • 1 łyżka syropu klonowego
  • 1 garść borówek do dekoracji lub mango

Przygotowanie:

1. Zmiksuj mleko, jeśli wydzieliła się w nim śmietanka (chodzi o jednolitą konsystencję). Wsyp nasiona chia i energicznie wymieszaj. Przykryj, odstaw do lodówki np. na noc.

Reklama

2. Następnego dnia obierz mango, przekrój, wyjmij pestkę i zmiksuj miąższ z syropem klonowym. Mleko z chia przelej do szklanek. Na wierzch wyłóż mus z mango, udekoruj borówkami i kawałkami mango.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje