Deser z rabarbarem

Przepyszne drożdżowe ciasto z kruszonką.

Ciasto z rabarbarem
Ciasto z rabarbarem123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Do miski przesiej mąkę i zrób w niej dołek. Pokrusz do niego drożdże, wsyp cukier i wlej mleko. Przykryj ścierką i odstaw na 40 minut. Dodaj sól, roztrzepane jajka, wystudzone masło i krótko zmiksuj. Przykryj i odstaw na 1,5 godziny. 

2. Rabarbar umyj, pokrój na małe kawałki i podduś z cukrem. Zagnieć ciasto na kruszonkę. 

3. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia i wlej część ciasta droż

Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbaremInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas