Deserowa lasagne z jabłkami

Jabłka obieramy, wycinamy środki i kroimy w cienkie plastry.

Deserowa lasagne z jabłkami
Deserowa lasagne z jabłkami materiały prasowemateriały prasowe

Sposób przygotowania:

1. Jabłka obieramy, wycinamy środki i kroimy w cienkie plastry. Następnie karmelizujemy je w cukrze i zalewamy sokiem z cytryny. Dodajemy część cynamonu, rodzynki, żurawinę i dalej dusimy. Uduszone jabłka studzimy i przekładamy makaronem (nie gotujemy go wcześniej), układając całość w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem.

2. Posypujemy cukrem wymieszanym z pozostałą częścią cynamonu i zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180°C, aż cukier lekko się skarmelizuje.

3. Całość podajemy z bitą śmietaną.

Czas przygotowania: ok. 45 minut

Zmysłowe smaki: Tort makowyInteria.tv
Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas