Diabelskie ziemniaczki

Aktualizacja

Diabelskie ziemniaczki to rumiany, chrupiący i aromatyczny dodatek do obiadu. Niektórzy twierdzą, że diabelskie ziemniaczki z tego przepisu są nawet lepsze od frytek.

Diabelskie ziemniaczki to idealny dodatek do obiadu albo samodzielna przekąska
Diabelskie ziemniaczki to idealny dodatek do obiadu albo samodzielna przekąska123RF/PICSEL

Składniki

1 kg małych ziemniaków
2 duże cebule
2 łyżki masła śmietankowego
łyżka chili w proszku
łyżka curry
łyżeczka pieprzu
2 łyżeczki soli
kilka gałązek natki lub koperku

Diabelskie ziemniaczki - przygotowanie

Ziemniaki obierz, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, gotuj 15 min. Osącz, ostudź, ewentualnie pokrój. Cebule obierz, pokrój w drobną kostkę.

Masło rozgrzej na patelni. Włóż ziemniaki i cebule, posyp pieprzem, chili, solą i curry, wymieszaj. Smaż na malutkim ogniu, co chwila mieszając.

Podawaj z mięsem, jajkiem sadzonym lub surówką.

Sprawdź też te przepisy:

Zdrowe śniadanie

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Carpaccio z półgęskaPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas