Dieta bezglutenowa: Roladki z wątróbkami

Sposób na pyszny obiad z bezglutenowymi roladkami dla najmłodszych smakoszy!

Roladki z wątróbką
Roladki z wątróbką123RF/PICSEL

Składniki:

  • 2 duże piersi z kurczaka
  • 1/2 szklanki ugotowanej na sypko kaszy gryczanej
  • 3 wątróbki drobiowe
  • sól
  • pieprz
  • jajko
  • bezglutenowa bułka tarta
  • koperek
  • olej

Sposób przygotowania:

Mięso rozbić tłuczkiem. Do kaszy dodać posiekaną wątróbkę, koperek, sól, pieprz, jajko oraz bułkę tartą, wyrobić masę. Farszem napełnić mięso i zwinąć jak zrazy, przebijając wykałaczką koniec, aby się nie rozwinęły. Na patelni obsmażyć mięso ze wszystkich stron, dodać odrobinę wody i nadal dusić do miękkości. Podawać z pieczywem lub ziemniakami.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas