Dobra fasola

Od kiedy można podawać dziecku fasolę? Najlepiej wtedy, gdy skończy dwa latka.

Fasolę można podać dziecku duszoną z warzywami, w zupach i sałatkach
Fasolę można podać dziecku duszoną z warzywami, w zupach i sałatkach123RF/PICSEL

Fasola jest znakomitym źródłem m.in. magnezu, fosforu, żelaza, wapnia, cynku i manganu.

Warto pamiętać, by odpowiednio ją przyrządzić. Zyska na tym cała rodzina.

Oto prosty 4 proste kroki, by zjedzenie fasoli nie powodowało przykrych dolegliwości.

Po wypłukaniu ziaren, włóż je na noc do garnka z wodą. Dodaj łyżeczkę sody oczyszczonej.

Rano przepłucz fasolę raz jeszcze i gotuj na małym ogniu. Gdy zacznie wrzeć - zmień wodę. Najlepiej zagotować ziarna trzy razy zmieniając wodę. Więcej informacji znajdziesz TU.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas