Dodajemy wanilię

Sprawdź, czy warto wprowadzić wanilię do jadłospisu maluszka.

Wanilia podkreśli smak budyniu mlecznego, musu z pieczonego jabłka, twarożku z owocami.
Wanilia podkreśli smak budyniu mlecznego, musu z pieczonego jabłka, twarożku z owocami. 123RF/PICSEL

Wanilia naturalna lub w postaci cukru waniliowego jest zwykle używana do dań słodkich, deserów, koktajli oraz ciast.

Przyprawę tę można wprowadzić także do jadłospisu niemowlęcia po 10.-11. miesiącu.

Podkreśli ona smak budyniu mlecznego, musu z pieczonego jabłka, twarożku z owocami.

Jednak dodając wanilię po raz pierwszy do potraw malca, należy uważnie obserwować reakcję jego organizmu, szczególnie jeśli brzdąc ma skłonności do alergii.

Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas