Domowa kapusta kiszona

Kiszona kapusta to jeden z najważniejszych elementów kuchni staropolskiej. Znakomita do zup, surówek, a i bigos nie byłby taki sam bez najważniejszej kiszonej kapusty. Kiedyś obowiązkowo w każdym domu kisiło się kapustę, dziś można ją dostać właściwie w każdym sklepie i przez cały rok, nic jednak nie zastąpi smaku prawdziwej, samodzielnie ukiszonej kapusty. Jak to zrobić w domu? Zobaczcie - to dziecinnie proste!

Domowa kapusta kiszona ma o wiele bogatszy smak
Domowa kapusta kiszona ma o wiele bogatszy smak123RF/PICSEL

Domowa kapusta kiszona wymaga dobrej jakości składników i odrobinę cierpliwości. Zobacz naszą instrukcję:

Jak zrobić kiszoną kapustę?Interia Kulinaria

Warto wypróbować również przepis na kiszonkę z czerwonej kapusty.

Kapusta kiszona jest niezbędnym składnikiem tradycyjnego bigosu.

W sezonie postaw na bigos z młodej kapusty.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas