Domowe gofry z owocami

Deser w 15 minut!

Składniki:

●3 szklanki mąki

Reklama

●4 jajka

●200 ml mleka

●200 ml wody

●2/3 szklanki oleju

●szklanka cukru pudru

●1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

●owoce na wierzch, np. banany

●śmietana oraz listki mięty do dekoracji

●ewentualnie cukier puder do posypania i syrop karmelowy do polania

Przygotowanie:

1. Rozgrzej gofrownicę. Jajka zmiksuj z cukrem pudrem. Dodaj do nich olej, mleko, wodę i energicznie wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, po czym zmiksuj na wolnych obrotach.

2. Wlewaj porcjami ciasto na gofrownicę i piecz złote gofry. Gotowe podaj z owocami (np. pokrojonymi w plasterki bananami), udekorowane kleksem ze śmietany (może być bita) i miętą. Możesz dodatkowo oprószyć je cukrem i polać syropem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje