Domowe krakersy

Smaczna przekąska na domówkę.

Domowe krakersy
Domowe krakersymateriały prasowe

Sposób przygotowania

Do mąki dodać sól, zimne drobno pokrojone masło i utarty na grubych oczkach żółty. Wszystko wymieszać, dodać śmietanę i zarobić ciasto. Posypać mąką i cienko rozwałkować, a następnie wyciąć trójkąty. Przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i grubą słomką do napojów w każdym krakersie wyciąć parę dziurek. Tak przygotowane upiec w piekarniku rozgrzanym do 200oC, aż do ładnego zrumienienia, następnie wyciągnąć i wystudzić.

Smacznego!

Prosty chleb na zakwasieInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas