Domowe nachosy zamiast chipsów

Gotowe nachosy i czipsy to bardzo niezdrowa przekąska – tłusta i kaloryczna. Jeśli mimo wszystko nie potrafimy sobie ich odmówić, to lepiej jest przygotować domowe nachosy z tortilli, które zjedzone w towarzystwie dipu pomidorowego będą o wiele lepszą alternatywą.

Domowe nachosy
Domowe nachosy123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Tortillę smarujemy odrobiną oliwy i kroimy na trójkąty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180°C i z włączonym termoobiegiem przez ok. 7 minut z każdej strony. Warzywa myjemy i kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Domowe chipsy - z cukinii!Interia Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas