Domowy sos ailloli

Aktualizacja

Domowy sos ailloli to jeden z najpopularniejszych sosów świata - innymi słowy, to sos czosnkowy, który przyrządza się z czosnku, oliwy, soku z cytryny i niekiedy dodawanym żółtkiem. Podobny w swojej strukturze do majonezu, wyśmienicie sprawdza się jako dodatek do przekąsek. Pochodzi z południowej Francji, ale dziś znany jest niemal wszędzie. Poznajcie nasz przepis na domowy sos ailloli

Wyrazisty dip pasuje tak naprawdę do wszystkiego - zarówno mięsa, jak i warzyw
Wyrazisty dip pasuje tak naprawdę do wszystkiego - zarówno mięsa, jak i warzyw123RF/PICSEL

Domowy sos ailloli - przygotowanie

Jak je ze sobą połączyć? Postępuj zgodnie z instrukcją:

Jak zrobić sos aioli?Interia Kulinaria

Poznaj też inne przepisy:

Sprawdź też inne przepisy:

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas