Dorsz na jarzynce

Samo zdrowie!

Dorsz z warzywami
Dorsz z warzywami123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Suszony tymianek wymieszaj z sokiem z limonki, sosem sojowym, szczyptą pieprzu i soli oraz oliwą. Rybę opłucz, osusz ręcznikiem papierowym. Posmaruj oliwą z przyprawami. Odstaw na 15 minut. 

2. Naczynie do zapiekania wyłóż pergaminem. Rozłóż na nim płat ciasta. Ponakłuwaj je widelcem i podpiecz przez 5-6 minut w 180 st. C. Kukurydzę obgotuj w osolonej wodzie. Zetnij ziarenka ostrym nożem. W tej samej wodzie obgotuj przez niecałą minutę różyczki brokuła i groszek. Odcedź je i przelej zimną wodą. Pokrój pomidorki i cukinię. 

3. Rybę potnij na kawałki, wymieszaj z warzywami. Wyłóż na ciasto. Dołóż gałązki oregano. Przykryj i zapiekaj ok. 30 minut w 170 st. C.

Przepis na dorsza z topinamburemInteria Kulinaria
Naj
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas