Dorsz panierowany zapiekany

Doskonałe danie obiadowe.


Reklama


Składniki:

- 3 filety z dorsza,
- 2 jajka,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- 3 łyżki bułki tartej,
- 30 dag. ziemniaków ugotowanych w mundurkach,
- 2 pęczki rzodkiewek,
- 1 pęczek szczypioru,
- 3 plastry żółtego sera,
- sos:0.5 szkl. mocnego bulionu warzywnego gorącego,
- sól, pieprz,
- 1 łyżka musztardy

Przygotowanie:

Dorsza wypanierować i usmażyć. W czasie gdy smaży się ryba przygotować sałatkę. Ziemniaki i rzodkiewki pokroić w plastry. Warzywa połączyć z sosem i wyłożyć na talerz, na to ułożyć rybę, a na nią ser. Danie włożyć na krótką chwilę do rozgrzanego piekarnika nastawionego na funkcję e grill. Przepis na 3 osoby. Czas przygotowania 45 min.

Dowiedz się więcej na temat: dorsz | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje