Dorsz po prowansalsku (potrawka)

Z kuchni francuskiej.

Składniki:

Reklama

- 0,5 paczki makaronu,

- 1 pęczek rzodkiewek,

- 20 dag pomidorków koktajlowych,

- 1 zielona papryka,

- 20 dag wędzonki (może być wędzony kurczak, indyk lub zwykła szynka)

sos:

- 200 ml jogurtu naturalnego,

- łyżka musztardy,

- łyżka soku z cytryny, sól, pieprz

Przygotowanie:

Makaron ugotować, rzodkiewki pokroić w plasterki, pomidorki przepołowić, paprykę pokroić w kostkę, wędzonkę w paski. Składniki sałatki połączyć i polać sosem.

Czas przygotowania: 30 minut

Dowiedz się więcej na temat: ryby | dorsz | kuchnia francuska

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje