Dorsz w warzywach

Samo zdrowie.


Reklama


Składniki:

- 4 średnie filety z dorsza,
- 8 porów, 2 łyżki oleju,
- 6 marchewek, biały pieprz,
- 20 dag pieczarek,
- niepełna szklanka rosołu,
- 2 łyżki łuskanych nasion słonecznika,
- pęczek koperku, cytryna.

Przygotowanie:

Pory pokroić na talarki, a marchewkę w cienkie plasterki. Pory włożyć na 12 minut do osolonego wrzątku. Podsmażyć pieczarki. Oprószyć solą i pieprzem, zdjąć z patelni. Na tym samym tłuszczu przesmażyć marchewkę, podlać wodą, dusić pod przykryciem 4 minuty. Filety skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Pory wymieszać z marchewką. Przełożyć do 4 foremek żaroodpornych. Ułożyć w nich po jednym filecie. Przykryć mieszanką z porów i pieczarek. Posypać nasionami słonecznika. Zapiekać 20 minut. Gotowe danie posypać koperkiem.

Czas przygotowania 60 minut

Dowiedz się więcej na temat: zdrowie | ryby | dorsz

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje