Dyniowa

W dzisiejszym naszym przepisie zupa dyniowa. Dynia zawiera sporo cynku, wapń, sód i witaminy, za to niewiele kalorii. Zrobisz ją naprawdę szybko. Smacznego!

Zupa dyniowa zawiera mało kalorii.
Zupa dyniowa zawiera mało kalorii. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 średnia marchewka
  • ½ małej dyni
  • ½ selera
  • sól
  • pieprz
  • koperek
  • masło
  • śmietana kremowa 30 proc.
  • mąka ziemniaczana

Sposób przygotowania:

Marchewkę, dynię i seler obrać i pokroić w kostkę. Udusić warzywa na maśle z dodatkiem przypraw. Dodać koperek i śmietanę z odrobiną mąki ziemniaczanej. Zagotować, stale mieszając. Potrawę posypać koperkiem. Podawać z ziemniakami lub ryżem. Można całość zmiksować i podawać jako zupę krem.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas