Dżem czereśniowy

Wydryluj czereśnie i zasyp cukrem. Odstaw, by puściły sok.

Dżem czereśniowy
Dżem czereśniowy123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Składniki:

  • 1 kg czereśni
  • szklanka cukru
  • pół laski wanilii
  • sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania:


1. Wydryluj czereśnie i zasyp cukrem. Odstaw, by puściły sok. Przełóż do garnka i podgrzewaj. Dodaj wanilię i sok z cytryny. Gotuj, co jakiś czas mieszając.

2. Gdy owoce są rozgotowane, zdejmij z gazu, wyjmij laskę wanilii, zmiksuj lub rozgnieć.

3. Ponownie zagotuj. Dżem przełóż do słoiczków. Zapasteryzuj.

Zmysłowe smaki: Tarta z rabarbaremInteria.tv
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas