Wytrawny dżem z papryki

Aktualizacja

Wytrawny dżem z papryki doskonale nadaje się mięs i wędlin. Jest to pyszna alternatywa dla surówki do obiadu. Koniecznie sprawdź nasz przepis na wytrawny dżem z papryki, gdyż może tak ci posmakować, że stanie się regularnym gościem na twoim stole.

Wytrawny dżem z papryki to doskonały dodatek do mięsa
Wytrawny dżem z papryki to doskonały dodatek do mięsa 123RF/PICSEL

Wytrawny dżem z papryki - przygotowanie

1. Papryki opłukać, rozkroić, oczyścić z ziaren, zmiksować.

3. Przełożyć do garnka, dodać cukier i przyprawy, gotować na słabym ogniu, aż zgęstnieje. P

4. Przełożyć do salaterki, można zawekować w słoiku. Podawać na zimno lub na gorąco do pasztetów, wędlin i mięsa np. z indyka.

A może wolisz słodkie przetwory? Takie przepisy też mamy:

Zobacz również:

"Ewa gotuje": Zalewajka na białej kiełbasiePolsat
INTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas