Ekspresowy krem z kurek

Przepyszna zupa!

Czas przyrządzenia: 25 minut

Składniki

  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki posiekanej natki
  • biały pieprz
  • sól
  • 250 ml śmietany 30 proc.
  • 20 g mąki
  • 30 g masła
  • 2 duże cebule
  • 600 g świeżych kurek
  • płatki parmezanu do dekoracji

Sposób przygotowania

Grzyby oczyść i pokrój na mniejsze kawałki. Cebulę obierz i posiekaj. Zeszklij ją na maśle, po chwili dodaj grzyby. Smaż razem przez kilka minut, całość oprósz mąką. Wlej bulion, zagotuj, zmniejsz ogień i gotuj ok. 15 minut. Odłóż trochę kurek do dekoracji, resztę zmiksuj na gładki krem. Dodaj śmietanę, dopraw solą i pieprzem. Jeśli trzeba, podgrzej zupę. Dodaj odłożone kurki i posyp całość natką oraz wiórkami parmezanu. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje