Faszerowana cukinia

Pomysł na zdrowy i pożywny obiad.

Cukinia faszerowana
Cukinia faszerowana123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Umyte cukinie przekrój na pół i posól, po czym odstaw na 10 minut, by puściły sok. W dużym garnku zagotuj wodę. Nadmiar soku z cukinii zbierz ręcznikiem papierowym, wydrąż miąższ, a łódeczki na 5 minut włóż do wrzątku. 

2. Czosnek, cebulę i miąższ z cukinii pokrój i krótko zeszklij na oliwie. Dopraw do smaku solą, pieprzem i ziołami. Pomidory sparz, zdejmij skórkę, pokrój. Wymieszaj z resztą. Osobno wymieszaj sos: jaja ze śmietaną i fetą. Na osuszone łódeczki rozłóż nadzienie, pokryj sosem. Piecz 25 minut w temp. 180°C.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas