Faszerowane pieczarki

Doskonałe na przystawkę.

Składniki:

  • 8 dużych pieczarek
  • 20 dag kiełbaski chorizo
  • pół papryki
  • 20 dag sera mozzarella
  • 1 łyżka oleju
  • natka pietruszki
  • słodka czerwona papryka w proszku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1 Pieczarki umyj, odetnij nóżki. Chorizo, paprykę, nóżki pieczarek pokrój w kostkę, ser pokrój w grubą kostkę lub zetrzyj na tarce. Składniki wymieszaj.

Reklama

2 Rozgrzej na patelni olej i podsmaż farsz. Kapelusze pieczarek układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, delikatnie nakładaj farsz do środka, piecz 20 minut w piekarniku w temperaturze 180⁰C. Gotowe pieczarki dekoruj świeżą natką pietruszki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje