Faszerowane pomidory

By obiad był zawsze różnorodny

Faszerowane pomidory
Faszerowane pomidory123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Wyłóż blachę papierem do pieczenia.  

2. W dużej misce wymieszaj mięso, kolendrę, dymki i połowę soli.  Uformuj z mięsa kulki wielkości  orzecha włoskiego. 

3. Wymieszaj sezam, skórkę z cytryny, biały pieprz i resztę soli. Otocz  w tej posypce kulki mięsne i ułóż je  na blasze. Posmaruj olejem. Piecz 25-30 minut (kulki mają się zezłocić). 

4. Na sos podgrzej oliwę w rondelku i podsmaż na niej cebulę (5 minut). Dodaj pozostałe składniki i gotuj, aż sos zgęstnieje (10 minut). Podawaj kulki z sosem, na gorąco lub na zimno.

Faszerowany bakłażanInteria Kulinaria
Olivia
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas