Faszerowane ziemniaki

Nietypowy przepis na obiad z ziemniaków

Faszerowane ziemniaki
Faszerowane ziemniaki123RF/PICSEL

Składniki:

  • 10 dużych ziemniaków
  • 2 marchewki starte na tarce
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • Pół szklanki wiórków serowych
  • Kilka łyżeczek majonezu
  • Sól, pieprz

Przygotowanie:

Ziemniaki umyj, owiń folią aluminiową i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C. Piecz ok. 40 min, aż ziemniaki będą miękkie.

Jajka pokrój w drobną kostkę, połącz ze startą marchewką, serem i przyprawami, dodaj majonez  i zagnieć widelcem na masę.

Upieczone ziemniaki odwiń z folii. Każdy z ziemniaków przekrój na krzyż i nałóż po porcji przygotowanego farszu.

Podawaj ciepłe.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas